28 Temmuz 2010 Çarşamba

Kromoterapi - Kanser, Kanser İle Mücadele Kanser Haberler

Renklerle tedavi ülkemiz için son derece yeni bir tedavidir. Bu tedaviyi profesyonel anlamda uygulayan ve bunu dünya standartlarında yapan sağlık kuruluşu maalesef yoktur. Bu konuyla ilgili yurt dışında belli başlı merkezler özel tedaviler uygulamakta, buralarda sırf renklerin tedavi edici gücünü kullanarak birçok hastalığa karşı önemli derece başarılı sonuçlar elde etmektedir.
Renklerle tedavinin ne anlama geldiğini bilmek için öncelikle renklerin psikolojik dünyamız için ne gibi anlamlar ifade ettiğini anlamamız gerekir. Renk terapisi ile insan belirgin bir rahatlama hissedebilir.
Kromoterapi adıyla bilinen renk tedavisi eski Mısır’da, Çin’de ve Hindistan’da çok eskiden beri biliniyordu. Bu tedavi yöntemi insanda bazı renklere ait merkezler olduğu teorisinden yola çıkmaktadır. Alan adı verilen bu merkezler belirli organları yönetir. Bu alanlar enerji alanlarıdır. Bunlar belirli renklerle uyum halindedir. Renklerin özel hâkimiyeti altında bulunan bu enerji alanlarının çalışması için bu renkler son derece önem taşır. Enerji alanlarının ilgili bu renkler tarafından doyurulması gerekir. Bu renkler yeteri kadar olmadığında enerji alanlarında organik veya psikolojik hastalıkların ortaya çıktığı tespit edilmiştir. Böylelikle bu merkezler hiçbir şekilde görevlerini yapamaz duruma gelir; hem idare ettikleri organlarda bazı hastalık belirtileri görülmeye başlar hem de uyum halinde bulundukları renk titreşimleri azalarak bu renge olan ihtiyaç fazlalaşır.
Kromoterapi tedavisinde hastaya aksayan enerji alanının rengiyle ilgili tedavi uygulanır. Ayrıca bu merkezin uyum hali içinde bulunduğu renkle ilgili besinler tavsiye edilir. Bazen bu renk merkeziyle ilgili metallerin taşınması da önerilebilir. Tedavi esnasındaki süre kromoterapi uzmanının tavsiyesine göre yapılır.
Renklerin Tedavi Değerlen
Her renk şifa verici etkinliğe sahip, önemli bir tedavi edicidir. Tüm renklerin bedenin değişik bölgelerine yönelik etkileri vardır. Bu etkiler yöntemine uygun kullanıldığında birçok hastalık için iyileştirici olur. Yurt dışında renkle tedavi oldukça yaygın olmasına rağmen bu konuda maalesef ülkemizde istenilen düzeyde bir gelişme sağlanabilmiş değildir.
Bu tarz tedavilerle ilgilenen, tıp doktoru olmayan kişiler vardır. Yurt dışında şifacılar olarak adlandırılan bu insanların çoğu yaşamış oldukları hastalık dönemlerinden sonra bu tedavilere ilgi duymuşlar bu tedavilere yoğunlaşarak başka insanlara da fayda sağlamak adına uygulayıcı olmuşlardır.
Kromoterapi
Renklerin Şifadaki Anlamlan
Renkler hem tedavi amacıyla hem de kişilik özelliklerinin tespiti açısından Önemlidir. İnsanın enerji bedeninde ihtiyaç duyulan bölgelere zihinsel yöntemlerle ve daha başka metotlarla bu terapi yapılmaktadır. Sadece ihtiyaç duyulan bölgelere uygulanılın a sının dışında, insan aurasının düzeltilmesinde, beyinde alfa dalgası hâkimiyetinin oluşturulmasında, sindirim sorunlarının tedavisinde, zihinsel performansın arttırılmasında, kişinin psikolojik ve ruhsal dengesindeki dalgalanmaları ortadan kaldırmak amacıyla kullanımı hızla artmaktadır.
Her renk bedendeki bazı rahatsızlıkları ortadan kaldırmak için kullanılma potansiyeline sahiptir. Renkleri değerlendirmeyi becermek ve olabildiğince onların gücünü şifayı, elde etmekte kullanabilmek için sessiz, sakin bir ortamda zihnin kullanılması yeterlidir. Teknik kolay olsa da uygulayan kişi tam olarak konsantre olamazsa iyi sonuç almamayabilir. Uygulamaya devam edildikçe birçok insan oldukça iyi neticeler alır ve renklerin şifa verici etkisini tecrübe imkânına kavuşur.
Kırmızı: Dolaşımı bozulmuş dokulardaki dolaşımı düzenlemek ve soğuk vücut bölgelerini ısıtmak için kullanılır. Kırmızı renk yaşam görevimiz düzeyinde tutku ve güçlü duygularımızın kaynağıdır. Pembe ile karışıksa aşk, parlak kırmızı ise hareket halindeki öfke, koyu kırmızı bastırılmış öfke, kırmızı ve turuncu karışımı ise cinsel tutkuyu ifade eder.
Kırmızıyı diğer renklere göre öncelikli olarak tercih edenler, güçlü bir kişiliğe sahiptir. Cinsellik dâhil her alanda enerjik ve cüretli davranarak kendini hem topluma hem de eşine kabul ettirmek gibi davranışların yanında, kısmî bir zorbalık, çevresindekilerle yumuşak ilişkiler kuramama, diplomatik davranamama ve dilini çok sivri kullanma gibi özellikleri de taşıması söz konusudur.
Mavi: Sakinleştiricidir. Hassasiyetimizi ve öğretici yönümüzü temsil eder. Konuşma kabiliyetinin; yani insanın özellikle iletişim yeteneğinin güç aldığı renktir. Sinir sistemini sakinleştirici, bedenin hararetini azaltıcı, algılama yeteneğini geliştirici özelliği vardır.
Mavi rengi diğer renklere göre öncelikli olarak tercih edenler, coşkularını çevresinde bulunanlarla paylaşmak, bulunduğu ortamlarda yumuşak ve yakın ilişkiler kurmak arzusundadırlar. İlişkilerinde insanlara çabuk yaklaşırlar ve onlara aşırı derecede candan davranırlar. Herkesin hakkını almasını arzularlar ve sağlam bir adalet duygusu taşırlar. Hatalı bir iş yaptıklarında, bu durum tatlı bir dille kendisine söylenilince olgunlukla kabul eder ve bu yanlışlarım düzeltmeye çalışırlar. Düşünmeyi, düş kurmayı ve zaman zaman da yalnız kalmayı severler.
Mor: Kişinin ruhsal dünyasıyla bağlantı kurmasına yardımcı olur. Çivit mavisi imgelemeyi arttırarak zihnin açılmasını sağlar. Mor, ruh ile derin bağlılığı ve çivit ise ruhla derin bağlılığa gidişi temsil eder. Korku ve kaygının azaltılmasında, kanın temizlenmesi amacıyla kullanılmaktadır.
Mor rengi birincil renk olarak beğenenlerin yaşamlarında aşk önemli bir yer tutar. Sevmekten, sevilmekten, iltifattan ve kendilerine karşı ince ve kibar davramimasından hoşlanırlar. Güzel ve çekici olmayı arzularlar. Başkalarını kolaylıkla etkileyebilirler, insanlara karşı gösterdikleri samimiyet ve içtenlik çoğu zaman yüzeysel de olsa kendilerini kabul ettirmek için çevrenin görüş ve değer yargılarından dışarıya pek çıkmıyor gibi gözükürler.
Beyaz: Acılarımızı almak ve yerine barış ile huzur getirmek için görev yapar. Yaşam görevimizdeki anlamı, gerçeği temsil etmesidir. Huzurlu ve sorunsuz bir ruh halini ifade eder.
Beyaz nötr bir renk olmasına karşın aslında bütün renklerin birleşmesi ile oluşmuştur. Çünkü beyaz, güneş ışınlarını olduğu gibi yansıtır. Bu anlamıyla beyaz renk saflığı, berraklığı, kararlılığı, sürekliliği ve temizliği simgeler. Süt, kar, toz şeker, un, pamuk, yalnız beyazın değil, aynı zamanda berraklığın da göstergesidir. Beyaz rengi tercih edenler kendilerini her türlü şaibeden ve kirden arınmış olarak göstermeye çalışan insanlar olarak değerlendirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder