25 Temmuz 2010 Pazar

Erkeklerde Meme Kanseri Olabiliyor - Kanser, Kanser İle Mücadele

Erkeklerde Meme Kanseri Olabiliyor - Kanser, Kanser İle Mücadele Kanser Haberleri, Kanserle Savaş


Her sene dünyada 1 milyondan fazla, Türkiye'de de yaklaşık 150 bin kişi meme kanserine yakalanıyor. Ayrıca seneda toplam 7 milyon 600 bin kadını kanser nedeniyle kaybediyoruz. 40-49 yaş arasında her 66 kadından 1'inde, 50-59 yaş arasında da her 40 kadından 1'inde meme kanserine yakalanma riski var.

Bu risk yaş ilerledikçe daha da artmakta. Avrupa'da meme kanserinin daha yaygın olmasının nedeni de bu. Türkiye'de kadınların çalışma hayatına girmesi, doğurganlığın azalması nedeniyle gelecekte kansere yakalananların sayısında bir artış bekleniyor.

Şu an Avrupa'da 8, Türkiye'de de her 12 kadından 1'inin meme kanserine yakalanma riski var. Ancak Türkiye'de kadınların yaşam standartlarıyla ilgili bir takım önlemler alınmazsa bu risk artabilir ve Avrupa'nın önüne geçebiliriz."

Kadınların meme kanseri riskine karşı alışkanlıklarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Türkiye'de nüfus hızla yaşlanıyor. Yaşlanma meme kanserine yakalanma riskini de beraberinde getiriyor. Bu hastalığa karşı riski azaltmak için beslenme alışkanlıkları ve sporla kadınlarımızı daha sağlıklı yaşlandırmalıyız

20'li yaşlardan itibaren her kadının kendi kendine muayene yapması gerekiyor. Çok basit olan erken tanı yöntemiyle kadınlar baş belası olarak düşünülen meme kanserinden korunabilirler. Ancak bazı kadınlar, kendi kendine muayenede eline kitle gelmesine rağmen, utandıkları için hekime başvurmuyor. Bu da hastalığın tüm vücuda yasenemasına, tedavi için çok geç kalınmasına neden olabiliyor.

erkeklerde meme dokusu olmadığı için hastalık tüm vücuda daha hızlı yaseneır. Bu nedenle kadınların aksine erkeklerde geri dönüşü zor sonuçlarla karşılaşabiliyoruz. Meme kanseri konusunda erkeklerin de kadınlar kadar dikkatli olması, kendi kendine muayene yapmaları önemli...

Kaynak: kanserdim.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder