7 Ağustos 2010 Cumartesi

Kanser düşmanı yiyecekler nelerdir?

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rahmi Türk, “Doğal Savaş Programı” hazırladı.

Kansere karşı hangi besinler iyi geliyor? Neler yemeli? İşte cevaplar:

Londra Üniversitesi’nin, besinlerin sağlığa etkileri konusunda yaptığı araştırmada şu besinler kanser düşmanı;

Kayısı, lahana, fasulye ve tahıl ürünleri, kiraz, kalp hastalıkları ve bağırsak kanserinde faydalı olan kepekli ekmek, balık, havuç, yoğurt.

SOĞANIN YERİ BAŞKA

Soğan, aynı zamanda içerdiği bol miktarda sülfit maddesiyle kanseri önlüyor.

“betakaroten” açısından zengin olan kayısı, hücrelere ve dokulara zarar veren moleküllerin etkisini ortadan kaldırarak kansere karşı vücudu koruyor.

Arpa, mısır, buğday, yulaf gibi tahılların kanserojen maddelerin vücuttan atılma sürecini hızlandırdığına, bağırsak kanseri riskini yarı yarıya azaltıyor. Soya fasülyesi kanseri önleyen antioksidanlar, lahananın da kanserli hücrelerin çoğalmasını engelleyen karoten maddesi açısından zengin.

Nohud göğüs, pirincin bağırsak, domatesin pankreas, soğanın mide ve bağırsak kanserlerinin önlenmesi için tüketilmesi gereken gıdalar arasında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder